Wilujeng sumping,.......

Bagea baraya nu tos kersa rurumpaheun ka ieu blog mugia ieu carita kuring teu aya nu matak nyentug ka jajantung matak tugeunah ka manah malah mandar nyandak kagumbiraan kanu maosna hapunten anu kasuhun boh bilih aya kecap nu teu merenah basa nu teu kariksa.
hatur nuhun

Ada kesalahan di dalam gadget ini

Jumat, 14 Agustus 2009

PKK sareng kagiatan-kagiatana






























Tos janten kawajiban hiji istri kapala desa nyarengan carogena dina unggal kagiatan pamarentahan salah sahijina nyaeta pkk eta mah tos resiko jeneng bongan kersa janten kuwu

enggoning ngeusi rupa-rupa kagiatan teh kuring mah sakapeung sok rada bingung ngatur waktuna kudu pinter-pinter milih jeung milah mana nu kudu kukuring dihadiran mana nu bisa diwakilkeun ka anggota

Tapi lamun acara rapat jeung pangaosan desa mah kuring nu ngatur sorangan da kuring ketuana

mere jadwal teh kuring sok poe saptu bae ngarah rineh da kuring teu ngantor .

tugas jeung kagiatan desa nu liana keur kuring mah mangrupa pangajaran hirup , nambahan elmu nu loba gunana keur balarea.kagiatan bulanan pkk mah aya ka 3 kalina

kahiji kagiatan pkk kabupaten, kadua kacamatan, katilu desa

ari kagiatan pkk desa mah sok dilaksanakeun teh sarengsena pangaosan al hidayah bae supaya waktuna sapoe reujeung.

Pkk teh ngajarkeun sagala elmu anu kacida mangpaatna komo pikeun ibu rumahtangga mah

ngajarkeun carana akutansi ringan , ngeusian rupa -rupa buku kagiatan, notulen buku bantu jsb .ngan nu paling penting ngajarkeun jadi ibu rumah tangga nu binangkit , berbudi ,parigel boh na widang koprasi,lingkungan nu sok di sebut" hatinya bersih " nyaeta : halaman tertib indah nyaman bersih , penghijauan nu di wujudkeun dina mangpaatkeun pakarangan imah nyaeta melak rupaning Warung hidup :tomat,cengek,cabe,saledri,jsb. jeung Toga : Tanaman obat keluarga : apotek hidup contona jahe,koneng,cikur,samiloto,kumis kucing jrrd .

salian ti pkk kuring oge ngilu ngurus posyandu, paud jeung naon bae kagiatan nu ngabantu pagawean desa .

Di photo katingal kuring keur ngahadiran wisuda barudak PAUD,Bu camat nuju ngecek sagala kagiatan unggal desa dina acara bina wilayah,kuring dina acara pkh(program keluarga harapan), kuring jeung kader posyandu,pkk desa, kuring mariksa buku bendahara pkk keur ngaudit basa kerena mah heuheuh.....

Alhamdulilah dina sajeroning ngeusi kagiatan boh pkk,posyandu atawa pangaosan kuring dibantu ku anggota-anggota nu satia ,balageur,jeung araktip.

hatur nuhun ka ibu-ibu sadayana nu tos kersa nganggo waktosna kanggo kagiatan desa jeung nu ngarojong simkuring dina sagala rupina .ibu -ibu nu tos kersa ilu biyung dina kagiatan nu sakitu seueurna tanpa pamrih hampura kuring salaku ketua seueur kakirang tibatan saena

mugia ALLAH SWT ngabales kasaean ibu-ibu sadayana amien....




Tidak ada komentar:

Poskan Komentar